Websites Maken

Een professionele website is tegenwoordig een must-have voor elke onderneming. Of je nu een start-up bent of een gevestigd bedrijf, zonder een website loop je vaak al snel achter. Maar hoe maak je een website? In dit artikel bespreken we de stappen die nodig zijn om een ​​website te creëren die voorbij is bij jouw bedrijf en doelen.

Stap 1: Kies een domeinnaam

Je zult de website een naam moeten geven voordat je begint met het bouwen ervan. De domeinnaam is het internetadres dat mensen gebruiken om jouw website te bezoeken. Het kiezen van de juiste naam is belangrijk omdat je deze waarschijnlijk lange tijd zult behouden. Een goede domeinnaam is kort, eenvoudig te volgen en idealiter je bedrijfsnaam en/of belangrijkste zoektermen.

Stap 2: Webhosting kiezen

Nadat je een domeinnaam hebt gekozen, heb je webhosting nodig voor jouw website. Webhosting is de dienst die jouw site aan het internet koppelt via een server. Er zijn verschillende soorten hostingpakketten beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en prijzen. Houd bij het kiezen van een webhost rekening met factoren zoals uptime, serverlocatie en klantenservice.

Stap 3: Kies een Content Management Systeem (CMS)

Een CMS is een software-applicatie waarmee je website kunt maken, bewerken en publiceren zonder dat je programmeervaardigheden nodig hebt. Er zijn verschillende CMS'en beschikbaar, waaronder WordPress, Joomla en Drupal, waarvan WordPress het populairst is. Kies een CMS uit het verleden bij jouw niveau van technische vaardigheden en aanpassingsmogelijkheden.

Stap 4: Kies een thema

Een thema is een geselecteerde lay-out die je kunt aanpassen en gebruiken om de look en feel van jouw website te bepalen. Er zijn veel gratis en betaalde thema's beschikbaar voor de meeste CMS'en, waardoor je snel en gemakkelijk de uitstraling van jouw website kunt wijzigen. Kies een thema uit het verleden bij uw bedrijfsdoelen en merkidentiteit.

Stap 5: Bouw de structuur

Nu je een CMS en een thema hebt gekozen, kun je beginnen met de bouw van jouw website. Begin met het bepalen van de indeling van de pagina's en het navigatiemenu. Maak vervolgens de homepage, die meest belangrijke informatie over jouw bedrijf bevat. Bouw daarna de andere pagina's, zoals de product- of dienstenpagina's en over ons-pagina's.

Stap 6: Voeg inhoud toe

Inhoud is de koning als het om websites gaat, dus je moet ervoor zorgen dat de inhoud van je website relevant, bruikbaar en gemakkelijk te begrijpen is. Schrijf je inhoud met het oog op het informeren van je bezoekers over jouw bedrijf en wat je te bieden hebt. Zorg ervoor dat de inhoud van de zoekmachine wordt verbeterd door de automatische zoektermen in de tekst die u kunt gebruiken.

Stap 7: Optimaliseer jouw website

Zonder bezoekers is jouw website niets waard, dus het is cruciaal om jouw site gemakkelijk vindbaar te maken in zoekmachines. Dit wordt zoekmachineoptimalisatie (SEO) genoemd en omvat onder meer onder meer het optimaliseren van titels, metabeschrijvingen en inhoud, inclusief de links naar andere gerelateerde websites. Zorg ervoor dat jouw website snel laadt en mobiel responsief is voor de beste ervaring voor bezoekers.

Stap 8: Testen en live gaan

Test je website voordat deze live gaat Om er zeker van te zijn dat de inhoud en functionaliteit van je website werkt zoals het hoort. Test alle links, functionaliteiten en formulieren om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn. Nadat alles is gecontroleerd en er geen problemen meer zijn, is je website klaar om live te gaan.

Conclusie

Het maken van een website lijkt misschien een uitdaging, maar met de juiste middelen en stappen kan het een veel eenvoudiger proces zijn dan je denkt. Volg deze acht stappen en voordat je het weet heb je een professionele en effectieve website voor je bedrijf. Onthoud dat het up-to-date blijft en blijf optimaliseren van uw website, zo belangrijk is ook het maken ervan en u een goede kans biedt op online succes.

Ook interessant

Webdesign

Hierdoor kunnen website-ontwerpers een ontwerp en gebruikerservaring creëren die geschikt is voor zowel de klanten als het bedrijf. Van hieruit kunne ...

Lees verder

Webdesign Ontwikkeling

Webdesign OntwikkelingWebdesign en -ontwikkeling is een groeiend gebied van het maken en onderhouden van websites die zowel gebruiksvriendelijk als vi ...

Lees verder

Webdesign Bureau

Webdesign BureauWebdesign bureau's zijn specialisten op het gebied van creatieve digitale oplossingen voor de meest uitdagende websites. Van logo's en ...

Lees verder